Categorii

Producători

Newsletter

Filtrarea/Tratarea apei

Filtrarea/Tratarea apei

Este foarte important ca apa folosita la irigat sa nu contina impuritati sau substante care pot afecta functionarea sau durata de viata a sistemelor. Datorita faptului ca apa folosita este in general cea mai la indemana (cea mai apropiata si cea mai ieftina sursa) de cele mai multe ori calitatea acesteia nu este satisfacatoare.

Pentru a fi adusa cat mai aproape de parametrii necesari, apa trebuie filtrata/tratata corespunzator. Alegerea produselor potrivite se face in functie de tipul sursei de apa si de calitatea acesteia.

Subcategorii

 • Filtre sita

  Aceste filtre sunt cele mai utilizate pentru filtrarea apei folosite si in domeniul agricol si in cel rezidential, fiind usor de folosit si de curatat.

 • Filtre cu discuri

  Filtrele cu discuri sunt o solutie foarte apreciata de cei care nu vor sa schimbe prea des filtrele. Discurile se pot spala cand sunt prea incarcate si se pot refolosi. Daca se strang prea tare discurile intre ele pot opri trecerea apei si acest lucru le fac a nu fi preferate de catre utilizatori.

 • Filtre cu nisip

  Filtrele cu nisip au ca material filtrant nisipul si sunt folosite la eliminarea anumitor substante in suspensie sau dizolvate. Este recomandat ca dupa acestea in sensul de curgere sa fie montat si un alt filtru care elimina nisipul care mai iese din acesta.

 • Filtre hidrociclon

  Filtrele hidrociclon ajuta la eliminarea nisipului prin turbionarea apei si apoi eliminarea acestuia printr-un robinet. Eliminarea nisipului se poate si automatiza.

 • Statii de filtrare

  Statiile de filtrare sunt mai mult decat simple filtre si pot rezolva probleme complexe de separare si eliminare a diverselor impuritati din apa de irigat. Acestea se aleg in functie de tipul sursei de apa si de calitatea acesteia.

 • Filtre automate

  Sunt filtre cu curatare automata nemaivand nevoie de interventia unei persoane calificate.

 • Filtre pt tamburi

  Filtrele pentru tamburi sunt produse special create pentru a elimina impuritatile din apa de irigat folosita la irigatiile agricole sau irigatii gazon, gradini sau livezi.