Categorii

Producători

Newsletter

Automatizare

Automatizare

Automatizarea sistemelor de irigat este necesara atunci cand se doreste un control precis al apei si in unele cazuri al ingrasamantului.

In cazul gazonului daca nu exista un control atent al cantitatii de apa administrate, este putin probabil ca acesta sa reziste in timp. Daca apa este in exces, gazonul se poate imbolnavi iar daca este prea putina apa, gazonul se usuca. In ambele cazuri calitatea gazonului va fi una nedorita si in scurt timp va trebui refacut. Din acest motiv, este recomandat un sistem de irigat subteran care sa asigure o uniformitate cat mai mare a udarii. Acesta are un rol important si in perioada de rasarire a gazonului cand apa este aplicata in intervale scurte pentru mentinerea umiditatii stratului superficial in care se gaseste samanta.

La sistemele de racire precum cele de ceata folosite in sere si solarii sau la fermele de animale, nu se poate gandi o functionare fara automatizare deoarece electrovanele trebuiesc deschise pentru cateva secunde la intervale precise de timp.

Subcategorii

 • Programatoare

  Programatoarele cunoscute de altii drept controlere sau panou de comanda au rolul de a seta fiecarei zone a sistemului de irigat timpul de functionare si periodicitatea udarii. Lucreaza in stransa legatura cu senzorii de ploaie, umiditate, temperatura sau statiile meteo.

 • Senzori de ploaie

  Senzorii de ploaie au rolul de a impiedica sistemul de irigat sa irige in cazul in care au cazut precipitatii suficiente pentru gazon sau culturile agricole. 

 • Electrovane

  Electrovanele inchid si deschid apa spre sistemul de irigare dupa ce primesc comanda din programator. 

 • Supape

  Consideram necesar ca in componenta categoriei "Automatizare" sa apara si aceasta subcategorie deoarece cu ajutorul acestor produse putem rezolva probleme importante. Aici se vor regasi supape de sens, supape de aerisire automata, supape de aerisire sau supape de golire.

 • Accesorii automatizare

  In acesta categorie intra produsele necesare asamblarii produselor componente automatizarii: conectori, cabluri, dispozitive de comanda la distanta etc.

 • Reductori de presiune