Categorii

Producători

Newsletter

Irigatii agricultura

Irigatii agricultura

Sistemele de irigat folosite in domeniul agricol sunt cele mai complexe datorita suprafetelor mari pe care functioneaza si a faputului ca trebuie administrat orect si ingrasamantul odata cu apa. Sistemele de irigatii pentru culturi agricole din acesata sectiune a site-ului ofera solutii la cele mai variate probleme din domeniu: linii de picurare, ceata, microaspersie, aspersie fina, aripi de ploaie, tamburi.

In aceasta sectiune se gasesc si solutii gata calculate pentru irigarea suprafetelor lungi dar inguste cum sunt majoritatea suprafetelor in Romania (ex. 25 x 300 m) pe care le gasim cu denumirea de "Linie aspersie fina" sau "Aripa de ploaie".

 

Subcategorii

 • Aspersoare agricultura

  Categoria aspersoare inglobeaza toata gama de aspersoare de gradina, folosite in agricultura, si care in general sunt in componenta Liniilor de aspersie fina sau a Aripilor de ploaie.

 • Irigatii prin picurare

  Sistemele si instalatiile de irigare prin picurare sunt cele mai eficiente metode de irigare. În timp ce sistemele de sprinklere au o eficientă în jur de 75-85%, sistemele de irigare prin picurare au de obicei peste 90%. Ceea ce inseamna mult mai puțină apă risipită! Din acest motiv irigarea prin picurare este solutia cea mai folosita pentru irigarea culturilor de legume in solarii si in camp, pentru gradini de flori sau ghivece, culturi de vita de vie si pomi fructiferi. Sistemul de irigare prin picurare, prin cumulul de avantaje prezentate , conduce in final la obtinerea unui spor de productie de pana la suta la suta si la cresterea calitatii produselor. Liniile de picurare sunt foarte folosite in legumicultura, pomicultura si in cultura vitei de vie. Exista o varietate foarte mare de produse si producatori pentru liniile de picurare, iar alegerea lor se face in functie...

 • Ceata

   Sistemele de irigatii agricole de tip ceata sunt folosite in general pentru scaderea temperaturii si/sau cresterea umiditatii in sere, solarii, ferme zootehnice, ferme de cresterea ciupercilor, ferme de cresterea melcilor, hale de depozitare si/sau productie, locuinte particulare, terase, etc.

 • Microaspersie

  Microasperia este un sistem de irigat cu picaturi fine, gandit pentru a fi eficient si economic atat in sere/solarii cat si in livezi sau ferme de melci. Asigura o uniformitate foarte buna a irigarii. In cele mai multe cazuri se prefera functionarea in regim automatizat. Microaspersoarele sunt rezistente la socuri mecanice precum si la actiunea ingrasamintelor sau a diferitelor tratamente aplicabile in acelasi timp cu apa. Microaspersoarele sunt rotative sau fixe, cu picuraturi de diferite dimensiuni.

  Microaspesia este folosita in special pentru irigarea culturilor de ceapa verde, salata, spanac, in solarii avand avantajul ca asigura o cantitate uniforma de apa in intreg solarul....

 • Aspersie fina

  Aspersia fina se alege pentru irigarea culturilor de legume deoarece prezinta mai multe avantaje:

  - realizeaza o ploaie fina si creaza un microclimat propice cresterii plantelor
  - pamantul nu formeaza crusta si nu sunt necesare lucrari ale solului suplimentare
  - avand stropi fini, nu dezveleste radacina plantei si nu se rup frunzele
  - asigura  o uniformitate foarte buna a irigarii
  - sunt foarte usor de montat / demontat
  - diminueaza efectul de dispersie cauzat de vant
  - pot fi alimentate de la surse limitate de apa
  - costul sistemelor de pompare este destul de scazut deoarece nu au cerinte speciale legate de debit si presiune

 • Aripi de ploaie

  Aripile de ploaie sunt echipamente de irigat cu mutare manuala, formate din tronsoane de 5 sau 6 m, usoare, care pot fi mutate cu usurinta. Imbinarea lor se face cu ajutorul unor cuple rapide care asigura o etanseitate ridicata. Permit irigarea unor suprafete de pana la 1,4 ha la o mutare. Sunt utilizate pentru udarea la cultura mare sau a pajistilor. Pentru legume vezi Aspersia fina.

  Sunt produse relativ ieftine.

 • Tamburi

  Tamburii se folosesc la irigarea tuturor tipurilor de culturi: legume, livezi, pepiniere, melci, cultura mare, pajisti si pasuni. De asemenea,  se utilizeaza si la irigarea terenurilor de fotbal, rugby, hipodromuri, terenuri si spatii de agrement, terenuri de sport. tamburii pentru irigatii prezinta un mare avantaj in pretul relativ scazut, raportat la suprafata pe care o poate acoperi si la durata mare de viata.

 • Accesorii agricultura

  In aceasta categorie se reunesc toate produsele care nu se incadreaza la o alta categorie sau sunt parti componente ale altor produse, echipemente si sisteme de irigatii si ingrijire a culturilor si a gradinilor. De exemplu Duzele pentru aspersoarele din componenta aripilor de ploaie, a liniilor de aspersie, sau regulatoarele de presiune ale microaspersoarelor si aspersoarelor de ceata.

  Tot aici intra si sculele si accesoriile necesare la montarea sistemelor de irigat cum ar fi preducele, clesti de insertie etc.