Categorii

Producători

Newsletter

Irigatii Gazon

Irigatii Gazon

Dimensionarea sistemelor de irigat pentru gazon necesita o atentie deosebita, deoarece rolul lor este de a mentine intr-o forma perfecta gazonul si plantele ornamentale. Aceste sisteme se dimensioneaza dupa ce se obtin mai multe informatii, de la calitatea apei, sursa de apa, dimensiunile suprafetei care trebuie udata, textura solului si chiar culoarea pavajului si a suprafetelor cu care apa poate sa vina in contact. 

Aceste sisteme de irigat sunt foarte pretentioase din punctul de vedere al dimensionarii, deoarece trebuie sa se obtina o uniformitate foarte ridicata a udarii. De asemenea, trebuie acordata o importanta deosebita programarii fiecarei zone, tinand cont de stadiul de dezvoltare al plantelor, de anotimp etc.

Subcategorii

 • Tamburi pt irigat gazon

  Tamburii pentru irigarea gazonului rezolva la un cost mai redus problema aplicarii cantitatii necesare de apa pe suprafetele mari din jurul halelor sau a centrelor logistice. Suprafetele au in general lungimi mari si latimi mici. Nu necesita personal calificat pentru exploatare iar la finalul irigarii se opresc singure din functionare.

 • Aspersoare spray (raza 1-5,5 m)

  Aspersoarele de  tip spray au raze cuprinse intre 1m si 5,5 m imprastiind apa uniform sub un unghi care de cele mai multe ori poate fi reglat astfel incat se pot uda si colturile parcelelor. Presiunea de lucru a acestora este intre 2,5 si 5 bari.

  Foarte utile pentru irigarea gazonului dar si pentru gradini sau parcuri, aspersoarele spray se monteaza pe suprafete inguste sau pe langa obiective pe care nu trebuie sa ajunga apa nici cand bate vantul, avand o bataie a jetului destul de joasa.

 • Rotoare mici (6-10m)

  Rotoarele din aceasta categorie au raze cuprinse intre 6 si 10 m, in functie de duze si presiunea din sistem. Acolo unde pot fi folosite,  rotoarele mici sunt preferate in locul aspersoarelor de tip spray, deoarece acopera o suprafata mai mare si au un debit relativ scazut.

  Este de preferat ca rotoarele pentru irigarea gradinilor sau a gazonului sa nu fie montate chiar langa casa deoarece daca bate vantul cand acesta functioneaza, apa va ajunge pe aceasta. Pe langa casa se monteaza intotdeauna aspersoare tip spray.

 • Rotoare mari (7-12m)

  Rotoarele din aceasta categorie sunt utilizate la irigarea spatiilor largi, a parcurilor sau a terenurilor de sport. Rotoarele mari pentru irigatii au debit relativ ridicat si necesita o presiune de functionare intre 2,5 si 5 bari. Pot fi reglate ca raza si unghi de udare din capul aspersorului, iar jetul poate fi spart pentru o dispersie cat mai buna.

  Uneori sunt preferate in locul rotoarelor mici, pentru ca la aceeasi raza au un debit mai scazut.

 • Rotoare sport (R. 12 - 25 m)

  Rotoarele din aceasta sectiune sunt folosite la irigarea terenurilor de sport. Acestea au raze si debite mari si permit amplasarea lor in afara suprafetelor de joc. Functioneaza la debite si presiuni mari.

 • Picurare plante ornamentale

  Pentru irigarea plantelor ornamentale sunt create produse distincte de cele pentru agricultura. In general sistemele de irigare pentru gradinile de flori si plante sunt mai rezistente, au debite mai mari pe fiecare picurator si au culori care le fac mai greu vizibile printre plantele din gradina.

 • Accesorii gradina

  Aici puteti gasi produse care nu se incadreaza in categoriile de mai sus dar care sunt des folosite la montarea unui sistem de irigat pentru gazon.