Categorii

Producători

Newsletter

Irigatii prin picurare

Irigatii prin picurare

Sistemele si instalatiile de irigare prin picurare sunt cele mai eficiente metode de irigare. În timp ce sistemele de sprinklere au o eficientă în jur de 75-85%, sistemele de irigare prin picurare au de obicei peste 90%. Ceea ce inseamna mult mai puțină apă risipită! Din acest motiv irigarea prin picurare este solutia cea mai folosita pentru irigarea culturilor de legume in solarii si in camp, pentru gradini de flori sau ghivece, culturi de vita de vie si pomi fructiferi. Sistemul de irigare prin picurare, prin cumulul de avantaje prezentate , conduce in final la obtinerea unui spor de productie de pana la suta la suta si la cresterea calitatii produselor. Liniile de picurare sunt foarte folosite in legumicultura, pomicultura si in cultura vitei de vie. Exista o varietate foarte mare de produse si producatori pentru liniile de picurare, iar alegerea lor se face in functie de cultura la care vor fi folosite, lungimea terenului, debitul disponibil si chiar in functie de calitatea apei.

Dar irigarea prin picurare are și alte beneficii care o fac utila aproape oriunde. Este usor de instalat, usor de proiectat, poate fi foarte ieftina și poate reduce problemele bolilor asociate cu un nivel ridicat de umiditate la unele plante. Irigarea prin picurare functioneaza prin aplicarea apei încet, direct în sol. Rezultatele înaltei eficiențe a irigarii prin picurare depind de doi factori principali. Primul este că apa este absoarbita în sol înainte de a se evapora. Al doilea este faptul că apa este aplicată numai în cazul în care este necesar, (la rădăcinile plantei), decât pulverizata peste tot. În timp ce sistemele de picurare sunt simple și destul de tolerante cu erorile de proiectare și instalare, eficienta poate fi maxima.

Subcategorii

 • Banda de picurare 5 mil

  Linie de picurare de tip banda cu durata de viata scurta de aproximativ un sezon: se folosete in special la irigarea culturilor de pepeni verzi, pepeni galbeni, dovlecel unde nu mai poate fi recuparata sau acolo unde apa are un continut ridicat de saruri si infunda repede picuratorii. 

 • Banda de picurare 6 mil

  Sunt produse cu folosinta de maxim un sezon dar putin mai rezistente la intepaturile provocate de insecte decat cele din categoria Banda de picurare de 5 mil si se folosesc in aceleasi situatii. 

 • Banda de picurare 8 mil

  Banda de picurare cu o durata de viata mai mare decat a celei de 6 mil, aceasta fiind de pana la 3 sezoane. 

 • Banda de picurare 10 mil

  Produs cu o durata de viata de 4-5 sezoane folosit mai ales la irigarea capsunilor si a culturilor multianuale dar si in cazul culturilor in camp: castraveti, ardei, rosii, etc Deasemenea este extrem de utila acolo unde irigarea este necesara doar in primii 2-3 ani de viata ai plantei cum este cazul paulowniei sau al alunului.

 • Banda picurare 18 mil

  Aceasta banda de picurare se foloseste in special la irigarea culturilor de capsun deoarece are o durata de viata de 3-4 ani, o rezistenta foarte buna la intapaturile de insecte si o rezistenta mecanica foarte buna. Aceste caracteristici sunt foarte importante in special la culturile pe folie acolo unde linia de picurare nu se vede si nu se poate verifica integritatea ei.

  Se foloseste de multe ori si in sere si solarii, cand se doreste un pret mai scazut de investitie fata de varianta cu tub de picurare dar nu se vrea o banda de picurare cu o durata de viata mai mica de 3 ani.

 • Tub picurare

  Tubul de picurare are incorporat un picurator cilindric iar grosimea peretelui incepe de la 0,6 mm si merge pana la 1,2 mm. Are o durata de viata de pana la 10 ani, iar picuratorii au cel putin 2 orificii pentru scurgerea apei pentru a evita infundarea cauzata de saruri.

  Este o solutie des intalnita la fermierii care doresc sa faca o investitie pe termen lung, pe care sa o amortizeze foarte repede. Se foloseste foarte des la irigarea serelor si a solariilor dar si in camp. Lungimea maxima recomandata este de pana la 100 m functie de debitul picuratorilor si de presiunea de lucru.

  Distante uzuale intre picuratori 0,2 m; 0,3 m; 0,5 m 

 • Tub picurare PC

  Tubul de picurare PC (presiune compensata) este un produs tip tub de picurare care are incorporat un picurator special care da acelasi debit indiferent daca presiunea din sistem este intre 0,5 si 4,5 bar. Acest sistem de irigare este foarte folosit la livezi, vita de vie, afin, zmeur, mur, catina sau acolo unde sunt lungimi mari ale randurilor sau exista diferente mari de nivel.

 • Fitinguri picurare

  Fitingurile de picurare sunt accesorii absolut necesare pentru montarea sistemelor de irigat prin picurare. Dintre acestea fac parte dopurile, robinetii, start conectorii si mufele de imbinare.

 • Picurare tip creion

  Acest tip de picurare este utilizat la irigarea ghivecelor sau a culturior in vata minerala. Avantajul acestei metode este ca apa nu este eliberata la suprafata ci ingropat si nu se pierde prin evaporare. Se monteaza in general un regulator de presiune si un distribuitor din care se pot uda 2-4 ghivece.

 • Picuratoare
 • Accesorii pentru picurare